STOPNJA TRDOTE PO BRINNELLU


Kaj je brinell in kaj nam pove?


Trdota Brinella je količnik med preizkusno obremenitvijo in površino nastalega odtisa.


Kako izmerimo trdoto lesa?

Trdoto lesa izmerimo tako da jekleno kroglo premera 10 milimetrov z določeno močjo 15 sekund pritiskamo na površino izbranega lesa in nato z mikroskopom izmerimo odtis narejen v lesu.

Navedene trdote so le približne vrednosti. Dejanske se spreminjajo v odvisnosti od same rasti drevesa in načina žaganja (položaj letnic).


 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

GOTOVI DVOSLOJNI PARKET


Dvoslojni gotovi parket je sestavljen iz deščic manjših dimenzij, ki imajo na vseh štirih straneh spoje pero-utor. Površina je že obdelana (oljena,lakirana)

 

Parket je sestavljen iz dveh slojev lesa:                                          

1.      zgornja plast iz masivnega lesa (2.5- 4 mm),

2.     spodnja iz jalovine, hrasta ali vezane plošče.

 

PRIMEREN ZA TALNO GRETJE.

 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

PANELNI ALI TROSLOJNI PARKETTroslojni parket je gotova talna obloga, sestavljena iz treh plasti lesa. Parket odlikuje enostaven način polaganja.

Poznamo dve vrsti polaganja:

1.     Plavajoče polaganje s suhomontažnim klik sistemom spajanja desk. Plavajoče polaganje, ki bistveno skrajša čas montaže. Suhomontažni sistem polaganja zagotavlja hitro in čisto montažo, parket je pohoden takoj po polaganju.

 

2.     Klasično polaganje z lepljenjem po celotni površini na podlago.


PRIMEREN ZA TALNO GRETJE.


 
 

INDUSTRIJSKI ALI KANT PARKETIndustrijski oz. kant parket je masivni parket iz lamel, ki jih polagamo skupaj bočno, se pravi, da je na površini vidna debelina parketne deščice.

 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

MASIVNI PARKET


Klasični parket je deščična varianta. Izbirate lahko tudi med daljšimi in širšimi izvedbami. Klasični parket je preverjena in odporna izbira talne obloge tako za stanovanja kot delavnice. Potrebno ga je naknadno brusiti, kitati, oljiti ali lakirati. Nekateri so lahko tudi že predhodno obdelani.

NI PRIMEREN ZA TALNO GRETJE

 
 

LAMELNI PARKET


Lamelni parket se po kvaliteti lahko primerja z vsemi ostalimi parketi, saj se posamezne klase med seboj razlikujejo le po videzu. Lamelni parketi so sestavljeni iz manjših deščic, ki so lepljene na mrežico. Vzorec lepljenih deščic je lahko mozaik (kocka), angleški vez (lepljene v eno smer s polovičnim zamikom) in paralelni vez (lepljene v eno smer brez zamika).

NI PRIMEREN ZA TALNO GRETJE

 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

LAMINAT


Laminat je elegantna, trendovska talna obloga, ki se hitro razvija. Zaradi udobja, funkcionalnosti in privlačnega izgleda je laminat eden glavnih kandidatov pri izbiri sanjskih talnih oblog.

       PRIMEREN ZA TALNO GRETJE.

 
Klikni tukaj za več informacij ...
 
 

PVC, TEKSTIL, GUMA


PVC ter guma se najpogosteje uporabljajo v lekarnah, vrtcih, laboratorijih…

Tekstil pa se dan danes lahko polaga povsod. 


  PRIMEREN ZA TALNO GRETJE.

 
 

PODI ZA TERASE - decking -ZUNANJA TALNA OBLOGA


Poznamo lesene, in WPC zunanje talne obloge.

 
 

VINIL


Vinilne talne obloge so pogosta in popularna izbira za moderne domove. Vinilne talne obloge niso le tehnološko izredno dovršen produkt, so prava izbira za hiter način življenja , saj so izjemno odporne ter potrebujejo zelo malo vzdrževanja.

Izjemna cena, enostavnost, nezahtevna nega ter estetski videz so razlogi, zakaj so vinilne talne obloge pravi izdelek za vsakdanji preprost življenski slog. izbirate lahko med veliko vrst/izgledi vinila ( imitacija lesa, kamna, keramike...)